Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan één miljoen mensen lopen jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. De verhoging van de pensioenleeftijd, de flexibele arbeidscontracten, de 24/7 economie; het draagt allemaal bij aan een toenemende werkdruk wat de mentale gezondheid van werknemers in gevaar brengt. In heel veel organisaties zijn er collega’s die hun werkdruk niet of nauwelijks aankunnen.

Het viel mij op dat werkgevers veel aandacht en middelen besteden aan de fysieke gezondheid van hun werknemers (bedrijfsfitness, kantoorfruit en de gezonde kantine) en het versterken van de mentale fitheid vergeten. Juist op dit vlak is er voor werkgevers veel winst te behalen!

Mentaal FIT Werken! is speciaal ontwikkeld om de mentale fitheid van werknemers te versterken zodat ze veerkracht tonen tijdens de uitdagingen in het werk. Indirect vergroot het de werkprestaties en het werkplezier en bespaart het kosten.

Korte, energieke workshops (180 minuten) worden ondersteund door e-learning op mentaalfitwerken.nl. De workshops zijn inspirerende sessies met veel interactie, gezamenlijke oefening én reflectie. De learning portal biedt persoonlijke verdieping door extra oefeningen, achtergrondinformatie en reflectie ruimte.

Alle workshops zijn onderbouwd met inzichten uit de positieve psychologie, positieve gezondheidszorg, de sport psychologie en mindfulness.

Klik hierboven om naar de site te gaan: www.mentaalfitwerken.nl.