Wageningen
Als kind bracht ik veel tijd door in Zuidoost Azië. Daar liep ik vaak ‘Wageningers’ tegen het lijf. Dit waren vooral pure mensen, vakspecialisten met een no-nonsense mentaliteit. Deze eigenschappen in combinatie met het internationale karakter waren voor mij dé redenen om aan de Landbouw Universiteit in Wageningen te gaan studeren. Ik voelde me er als een vis in het water; en naast de enorme vakkennis en pragmatische aanpak sprak de dynamische wereld van de “grond-tot-mond-keten” me bijzonder aan.

Sales
Na mijn studie begon ik mijn carrière bij Friesland Campina als internationale verkoper van lactose. Het verkopen ging me goed af, ik genoot van mijn zakenreizen, de diversiteit van het verkopen en onderhandelen in verschillende landen en talen. Na vier jaar trok ik de stoute schoenen aan; ik verhuisde naar New York City. Daar ging ik werken als salesmanager voor het Nederlandse Bureau voor Toerisme, want wat is er mooier dan je eigen land verkopen?. Na een korte periode in Nederland verhuisde ik voor twee jaar naar Bangkok, waar ik mijn carrière als trainer in sales en salesmanagement begon. Sinds 2008 woon ik met mijn gezin in Nederland waar ik mijn carrière heb voortgezet.

Delen
Mijn vakkennis is wat mij typeert. Ik heb inmiddels een postmaster achter mijn naam staan en onderbouw trainingen en workshops graag met de laatste inzichten uit de vakliteratuur en (positieve) psychologie. Ik deel mijn kennis graag, ik heb twee boeken geschreven en een hoofdstuk voor de bestseller “Canon van het leren – 50 concepten en hun grondleggers”.

Atletiek
Een rode draad in mijn leven is de liefde voor atletiek. Als zesjarig meisje begon ik aan deze sport en was meteen verkocht. Het is de diversiteit van deze sport die me zo boeit, naast het feit dat het een buitensport is. Na een avondje op de atletiekbaan is mijn hoofd leeg en mijn lijf moe, heerlijk!